Jouw gezichtsvorm bepaalt de keuze

/ april 22, 2024/ Lifestyle

Elk gezicht is uniek en niet elk montuur past bij elke gezichtsvorm. Heb je een rond gezicht? Ga dan voor een multifocale bril om je gezicht optisch langer te laten lijken. Een bril met een duidelijke horizontale lijn kan je gezicht ook meer balans geven.

Voor diegenen met een vierkant gezicht werken ronde of ovaalvormige monturen goed om de harde lijnen van je gezicht te verzachten. Niet te vergeten, de grootte van het montuur is ook belangrijk. Een te klein montuur kan verloren gaan op een groot gezicht, terwijl een te groot montuur je delicate trekken kan overweldigen.

Kleur bekennen: welke tinten passen bij jou

Kleur speelt een essentiële rol bij het kiezen van het juiste montuur. Bedenk welke kleuren je vaak draagt en welke kleur haar en huid je hebt. Warme huidtinten staan vaak mooi met frames in kleuren zoals goud, bruin of groen. Als je een koelere huidtint hebt, kun je kiezen voor zilver, zwart of blauwe monturen.

Natuurlijk kun je altijd voor een neutrale kleur gaan die bijna overal bij past, maar als je iets gedurfder wilt zijn, kies dan een kleur die echt knalt en jouw persoonlijke stijl laat zien!

Het belang van het juiste montuur

Monturen komen in allerlei vormen en maten, maar het is belangrijk om een bril te vinden die comfortabel zit en bij jouw levensstijl past. Het materiaal van het montuur speelt hierbij een belangrijke rol. Zo zijn er lichte materialen zoals titanium, wat erg comfortabel is voor dagelijks gebruik.

Daarnaast wil je dat je bril lang meegaat, dus kijk naar de kwaliteit van de materialen en de constructie. Een goed gemaakt montuur kan de tand des tijds doorstaan en is vaak de investering waard. Overweeg ook een leesbril kopen als je merkt dat je moeite hebt met lezen op korte afstand.

Laat je persoonlijkheid spreken met je bril

Een bril is niet alleen een hulpmiddel om beter te zien, het is ook een modeaccessoire dat veel over jou kan zeggen. Dus waarom zou je niet kiezen voor een ontwerp dat jouw persoonlijkheid weerspiegelt? Van klassiek tot modern, van ingetogen tot opvallend – er is altijd wel een stijl die bij je past.

Denk aan extra details zoals patronen op de pootjes of unieke kleurcombinaties die jouw bril net dat beetje extra geven en waarmee jij je kunt onderscheiden van de rest.

Tips voor het onderhouden van je bril

Als je dan eindelijk de perfecte bril hebt gevonden, wil je natuurlijk dat deze zo lang mogelijk mooi blijft. Zorg ervoor dat je hem altijd schoonmaakt met een microvezeldoekje en speciale brillenspray. Vermijd het gebruik van ruwe materialen die krassen kunnen veroorzaken.

Leg hem ook altijd op een veilige plek weg wanneer je hem niet draagt en gebruik een stevige brillenkoker om hem te beschermen tegen stoten en krassen als je onderweg bent.

Deel dit Bericht