Hoe kun je omgaan met pols- en elleboogblessures?

/ november 8, 2022/ Gezondheid

Blessures kunnen heel erg pijnlijk zijn en het herstelproces kan lang duren. Het is dan ook belangrijk om voorzichtig te zijn en goed naar je lichaam te luisteren. Steeds vaker hebben mensen te maken met elleboog- en polsblessures. Een elleboogblessure is pijnlijk en kan het moeilijk maken om je elleboog te bewegen. Elleboogblessures kunnen optreden na een val of na heftig tillen. Soms is er sprake van een botsing met een andere persoon, maar ook dat hoeft niet altijd zo te zijn. Het kan ook eenvoudig gebeuren dat je op je elleboog valt tijdens het sporten of hardlopen.

Een blessure aan de pols is een veelvoorkomend letsel. De pols bestaat uit drie gewrichten. Elk van deze gewrichten kan gemakkelijk worden verstuikt of verdraaid. Dit komt vaak voor tijdens contactsporten, maar ook bij eenvoudige valpartijen. Polsblessures kunnen optreden door overbelasting, maar ook door een ongelukje. Wanneer je last krijgt van je pols, is het belangrijk om rust te nemen en de juiste behandeling te zoeken. Rust geeft je lichaam de kans om te herstellen en met de juiste behandeling kan je snel weer op sterkte zijn. Ook braces kunnen ondersteuning bieden aan zowel de pols als de elleboog. In deze blog bespreken we wat elleboogbraces en polsbraces kunnen betekenen. 

Wat kan een polsbrace betekenen?

Een polsblessure is een verwonding aan het polsgewricht, meestal veroorzaakt door overmatige beweging of druk. Polsblessures kunnen pijnlijk en ongemakkelijk zijn, en kunnen leiden tot stijfheid. Gelukkig kunnen polsbraces uitkomst bieden. Polsbraces zijn uitermate geschikt om te gebruiken bij bijvoorbeeld een peesontsteking van de pols of een verstuiking van de pols. Maar ook als preventie kan een polsbrace zeer nuttig zijn. Je wilt natuurlijk altijd vervelende blessures voorkomen. 

Extra ondersteuning met een elleboogbrace

Een elleboogbrace kan ervoor zorgen dat je blessures weet te voorkomen. Elleboogbraces kun je onder andere inzetten als preventie van gewrichtsblessures en ontstekingen of als ondersteuning van het ellebooggewricht. Maar ook bij preventie van peesontstekingen en een tenniselleboog wordt een elleboogbrace steeds meer gebruikt. Genoeg redenen om te kiezen voor de voordelen die een elleboogbrace met zich meebrengt. Je wilt natuurlijk niet net voor een belangrijk toernooi geblesseerd raken. 

Waar kun je elleboogbraces en polsbraces kopen?

Elleboogbraces en polsbraces koop je eenvoudig en snel online in de webshop van Fysio Supplies. Ze hebben een enorm aanbod aan producten die ondersteuning kunnen bieden aan spieren en gewrichten. Bovendien profiteer je bij Fysio Supplies van een uitstekende service en snelle levering. 

Deel dit Bericht