Wat zijn de populairste babynamen van dit moment?

/ november 11, 2022/ Algemeen

Wanneer je een baby krijgt, is er heel wat te overwegen. Een van de belangrijkste beslissingen die je moet nemen, is welke naam je hem of haar gaat geven. In Nederland zijn er verschillende tradities rondom het geven van namen. Sommige ouders kiezen ervoor om hun kind een "stadsnaam" te geven, dat wil zeggen een naam die veel voorkomt in de stad waar ze wonen. Andere ouders willen juist een unieke naam voor hun kind, die niet erg veel voorkomt. Er zijn ook ouders die ervoor kiezen om hun baby meerdere namen te geven. Dit kan bijvoorbeeld omdat ze twijfelen tussen twee namen of omdat ze graag verschillende culturele achtergronden willen weerspiegelen in de naamgeving van hun kind. Hoe dan ook, het kiezen van een babynaam kan altijd een lastige opgave zijn.

De meeste ouders kiezen voor een naam die ze mooi vinden of die goed bij hun kind past. Soms is er ook een bepaalde betekenis achter een naam. Maar welke namen zijn het meest populair in Nederland? In deze blog bespreken we de populairste babynamen. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld populaire namen met een b, of spaanse jongensnamen. 

Wat zijn populaire babynamen met een B?

Ben je op zoek naar populaire namen met een b? Dan zijn er heel erg veel verschillende namen. Babette, Babs, Bartina, Bauke, allemaal zijn het populaire namen met een b. Maar ook Beertje, Bebel, Belen en Bella worden steeds meer gekozen. De mogelijkheden voor babynamen met een B zijn oneindig. 

Spaanse babynamen

Veel mensen vinden Spaanse namen heel erg mooi, maar wat zijn bijvoorbeeld bekende en populaire spaanse jongensnamen? Bij het kiezen van een spaanse jongensnaam zijn er tal van mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan prachtige Spaanse babynamen met een R. Ga je voor Rafae of Raimundo? Of vind je Rainerio en Ramiro leuker klinken? Ook Spaanse namen met een M zijn voor veel ouders een favoriet. Hierbij kun je denken aan populaire Spaanse jongensnamen als Macario, Manolete, Manolito, Manolo, Manuel en Marcelino. Een Spaanse jongensnaam wordt tegenwoordig in Nederland door veel kinderen met heel veel trots gedragen. Het is uniek en ook nog eens heel erg mooi. 

Waar kun je de leukste namen vinden?

Op de website van Kaartje2go vind je de leukste en mooiste namen die starten met allerlei verschillende letters. Of je nu op zoek bent naar een korte Spaanse jongensnaam of een populaire babynaam met de B, bij Kaartje2go vind je vast en zeker wat je zoekt!

Deel dit Bericht